Glutensiz Hösmerim Tarifi

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Glutensiz Hösmerim Tarifi

0

Glutensiz Höşmerim Tarifi Nasıl Yapılır

glutensiz-hosmerim-tarifi
Glutensiz Tatlılar


Çölyak hastalığının tek tedavisi olan “Glutensiz Beslenme” ile hayatınızı normal bir şekilde sürdürebilirsiniz. Glutensiz beslenme, diyetinizden gluten isimli proteini çıkartmak anlamına gelmektedir. Çölyak hastalığı için tek tedavi yöntemi bu diyettir. Bizde bu durumu düşünerek bazı tariflerimizi glutensiz unlardan faydalanarak yapmaya karar verdik.

Glutensiz Höşmerim Tarifi

İhtiyaç Duyacağımız Malzemeler
Malzeme Miktar
Kaymak 200 gr
Tereyağı 2 yemek kaşığı
Süt 2 su bardağı
Dolmalık Fıstık 2 yemek kaşığı
*Glutensiz Fasulye unu 2 su bardağı
Toz Şeker 1 su bardağı
* Glutensiz Fasulye Unu Nasıl Yapılır

Glutensiz Höşmerim Yapılışı

Bir tencereye kaymağı alıyoruz. İçerisine tereyağı ilave ederek karıştırıp kaynatıyoruz. Dolmalık fıstığı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Kaymağın üzerine glutensiz unumuzu ekleyerek koyu renk alana kadar kavuruyoruz.

 Ayrı bir tencerede sütü kaynatıyoruz . Kaynayan sütü höşmerime ekleyip, en son 1 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz. Höşmerimi karıştırarak kavuruyoruz. Servis tabağına aldığımız höşmerimi, üzerini cevizle ve naneyle süsleyip servis ediyoruz.

  Glutensiz Höşmerim Tarifini sizlere anlatmaya çalıştık, beğendiyseniz paylaşmayı, eksik gördüğünüz bir yer varsa yorum yaparak bize iletmeyi, kendi tariflerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bir başka tarifimiz olan Glütensiz Kıymalı Pide Tarifimizede göz atabilirsiniz. Ayrıca diğer Glutensiz un tariflerimiz için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Gluten İçeren ürünler ;

Gluten proteini hayatımızdaki temel gıdalar dışında, dudak nemlendiricileri, vücut kremleri, güneş koruyucu kremler ve diğer kozmetik ürünlerde de olabileceği gibi, diş macunları, şampuan, saç kremi ve hatta sabunlarda da yer almaktadır. Bu ürünleri alırken mutlaka Gluten İçeren ürünler dışında kalanları tercih etmek gerekir.

  Gluten Çözümleri

 Hayatımızdan gluteni çıkartmak tek başına çözüm olmuyor. Şöyle ki Gluten Proteini sanki tutkal gibi yemek yaptığımız tencerelere yemek yediğimiz tabaklara , çatal, kaşık kısacası gluten dokunduğu her mutfak malzemesinde kendinden bir parça bırakır ve kaybolmaz.

Eğer Çölyak hastasıysanız ilk önce yapmanız gereken mutfakta kullandığınız tüm malzemeleri değiştirmeniz ya da sadece kendi kullanımınız için ayrılmış malzemeler kullanmalısınız. Gluten hakkında bilmeniz gerekenleri ve Höşmerim Tarifini sizlerle paylaştık. Bildiğiniz ve burada yazmayan bir bilgi olursa Tarifimizi daha güvenilir hale getirmemize yardımcı olabilirsiniz.

Kaynak: Haberinbasi.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Top Post Ad

Below Post Ad