Hepimizin en büyük sıkıntısı kurtulamadığımız hastalıklardır. Bir çoğumuz grip nezle gibi soğuk hava kaynaklı hastalıklardan şikayet ederiz. Hastalığa yakalandıktan sonrada kurtulmanın bin bir yolunu ararız. Akla hayale gelmeyecek yöntemlerle atlatmaya çalışırız. Halbu ki hem pratik hem doğal çözümler varken
IHLAMUR ÇAYI
Ihlamur, ıhlamur ağacının çiçek ve yapraklarından oluşan güzel kokulu ve sağlık açısından çok faydalı doğal bir koruyucu özelliğe sahip ve bir çok çeşidi olan bitkidir.
IHLAMUR ÇAYI HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI
İlk olarak söylemek istediğim detay soğukların başlamasıyla birlikte hasta olmayı beklemeden düzenli ( günde 1 - 2 bardak ) olarak tüketmek sizin için daha faydalı olacaktır.
Ihlamur çayı Hazırlamanın Püf Noktaları ise içerdiği vitaminlerin ve doğal mierallerin kaybolmaması adına ıhlamur çiçeğini ve / ve ya yapraklarını asla kaynatmayın. İlk demlemede tüketiyoruz, tekrar demleme yapmıyoruz, mümkün oldukça şeker ilave etmeden tüketiyoruz, illaki tatlı olsun istiyorsanız az miktarda bal ilave edebilirsiniz ancak bunuda demlenme işlemi tamamlandıktan sonra yapıyoruz. Lezzetini ve ayrıca vitaminini arttırmak için taze Limon Suyu kullanabilirsiniz.
PRATİK IHLAMUR ÇAYI TARİFİ
İlk olarak suyumuzu kaynatıyoruz, bir fincana boşalttığımız kaynamış suya bir miktar ıhlamur çiçeği ve / ve ya yaprağını ilave ediyoruz. Vitamin ve minarallerin uçmaması için üzerini kapatıyoruz. Yaklaşık 10 dakika kadar demlenmesini beklediğimiz Ihlamur çayımıza Limon suyu ilave ederek hem lezzet hem de C vitamini takviyesi yapıyoruz. Son olarak arzuya göre bal ilavesi yaparak afiyetle tüketiyoruz.
SAĞLIK OLSUN ŞİFA OLSUN
NOT: Yukarıda paylaşılanlar tamamen bilgilendirme amaçlı olup Tanı ve Tedavi yöntemi değildir. Doktorunuza danışmadan hiç bir talimatı uygulamayın. Bahsedilen tarifi uygulamak kişinin kendi özgür iradesi ile vermiş olduğu bir karardır. Yaşanabilecek olumsuzluklardan Haberinbasi.com ve / ve ya Yazarı sorumlu tutulamaz.