Pratik Keşkek Tarifi

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Pratik Keşkek Tarifi

0

Merhaba, bu gün bir çok yörenin kendine has lezzetlerle süslediği Pratik Keşkek Tarifi ile karşınızdayız. Biz baharat olarak sadece kimyon kullandık ancak siz zevkinize göre baharatları çeşitlendire bilirsiniz. Paylaştığımız Kolay Tarifler hakkında merak ettiklerinizi yorum bölümünden bize ulaşarak sorabilirsiniz.





Pratik Keşkek Tarifi Malezemeleri





  • Yarım kilo aşurelik buğday
  • Yarım kilo kuşbaşı
  • 10 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Kimyon
  • Kaya tuzu




Pratik Keşkek Yapımı





Buğdayı geceden ıslatın. Kuşbaşıyı su ve tuz ilave ederek ocağa koyun. 1.5 saat piştikten sonra süzdüğünüz buğdayı ilave edin.





Altı kısık olarak 1,5 saat daha pişirin. Lapa kıvamında olmasına dikkat edin. Su gerekirse su ilave edin. Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık yada tokmakla dövmeye başlayın. Bu esnada salçasını da ilave edin.





Dövme işlemini yaklaşık yarım saat kadar sürdürün. Keşkek lime lime olunca altını kapatıp servis tabağına alın. Servis tabağındaki keşkeğin ortasına bir çukur açın ve üzerine kimyon ekleyin. Kızdırdığınız terayağını ortasına döküp servis edin.





Pratik Keşkek Tarifi ile ilgili deneyimlerinizi ve ya farklı bir tarifinizi paylaşmamızı isterseniz bize ulaşın tarifinizi sizin ellerinizden duyuralım.


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Top Post Ad

Below Post Ad